FINN NØRGAARD

PRISEN

Årskonference

Hvert år på årsdagen for Finn Nørgaards død afholder foreningen en konference på Christiansborg, Her støtter foreningen værdige projekter som gør en forskel for børn og unge. 

previous arrow
next arrow
Slider

Denne pris går hvert år til et individ som gør et særligt beundringsværdigt arbejde. Modtageren af prisen er en ildsjæl som kæmper for børn og unge i udsatte positioner. Med prisen følger et arbejdslegat på kr. 30.000.

Foreningens vigtigste pris har navn efter Finn Nørgaard i hans minde. Finn kæmpede i sit liv en kamp for børn og unge på kanten. Derfor gives prisen hvert år til initiativer der har gjort en særlig stor forskel for udsatte børn og unge. Med prisen hører et arbejdslegat på kr. 50.000, typisk til et specifikt formål.

Hvert år uddeler foreningen et eller flere arbejdslegater. Legaterne går til værdige initiativer som kan drage særlig nytte af økonomisk støtte. Legaterne har typisk værdi af omkring kr. 30.000 eller derunder.

Ildsjæleprisen 2019

Niddal El-Jabri

Årets Ildsjælepris gik til Niddal El-Jabri for hans kamp imod ulighed og social arv. Niddal tog i sin tid initiativ til fredsringen omkring den jødiske synagoge på Krystalgade efter terrorangrebene i 2015. I 2019, fortsætter Niddals arbejde, blandt andet i Mino Danmark, et fællesskab for minoritetsetniske danskere.

Niddal El-Jabri

Ildsjæleprisen
2019

Eskild Dahl Pedersen

Ildsjæleprisen
2018

Ildsjæleprisen 2018

Eskild Dahl Pedersen

I 2018 gik foreningens Ildsjælepris til Eskild Dahl Pedersen for hans store indsats  for udsatte børn og unge med sociale udfordringer. Som tryghedschef i Bo-Vita med ansvar for Mjølnerparken er Eskild helt inde på livet af området. Han har i over et årti hjulpet og vejledt lokale unge til en bedre fremtid. 

“Vi vil fortsætte med at nedbryde fordomme gennem dialog."

Vi voksne kan lave en masse fortræffelige projekter for og med unge – men hvis det skal blive til noget godt, skal de unge kunne se meningen med at lægge tid og kræfter i det. I De Nye Stemmer er der unge jøder og muslimer, som ikke bare gerne vil være med – de bærer projektet – de ER projektet.

Indstil et initiativ

Hvis du kender til et initiativ som fortjener at blive anerkendt af Finn Nørgaard Foreningen, så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os blot en email på nedenstående adresse.